Parlamentul European cere etichetare tuturor cărnurilor. Pe produs trebuie indicat locul nașterii animalului

Data publicării:
carne porc

Acesta spune că majorarea de preţ ar putea fi determinată de o recomandare a Parlamentului European, privinnd obligativitatea trecerii pe etichetele produselor de carne a locului de naştere a animalului, a celui unde a fost crescut, precum şu a locului unde a fost sacrificat. Până acum, etichetarea de acest gen era obligatorie numai pentru carnea vită.

Prin această recomandare, Parlamentul solicită ca pe eticheta produselor din carne de porc, oaie sau pui să fie indicat obligatoriu locul naşterii animalului, pe lângă locul unde a fost crescut şi locul unde a fost sacrificat - ultimele două informaţii fiind obligatorii conform Regulamentului propus de Comisia Europeană.

Aşadar, faţă de opţiunea Comisiei, care prevede indicarea pe etichetă a locului unde a fost crescut şi a locului unde a fost sacrificat animalul, Parlamentul a optat pentru indicarea suplimentară a locului naşterii animalului.

Deputatul european Rareş Niculescu membru în Comisia pentru Agricultură, a votat împotriva acestei recomandări, întrucât, consideră ca această măsură va scumpi foarte mult carnea, cu până la 55 la sută.

Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare ce indică provenienţa animalului, iar măsura a fost impusă în Europa în anul 2002, după boala vacii nebune, care a decimat bovinele din Marea Britanie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri