Parlamentul se dezice de Roșia Montană

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-8

Comisia parlamentară specială a schimbat nu doar numele legii, ci şi obiectivul acesteia. Actul normativ va fi o lege generală referitoare la toate exploatările de aur şi argint.  

Această modificare a fost propusă de social-democratul Florin Iordache.

În aceste condiții, președintele acestei comisii, social-democratul Darius Vâlcov, a declarat că acordul dintre statul român și compania Gold Corporation este „treaba guvernului”. „Nu poți da o lege doar pentru cineva”, a declarat Darius Vâlcov.

Întrebat dacă s-a consultat cu liderii PSD când s-a luat această decizie, Darius Vâlcov a declarat la Digi24 că nu.

„Nu este obligația noastră să facem asta”, a adăugat Vâlcov. El a explicat că timp de patru săptămâni comisia a ascultat toate punctele de vedere și a avut acces la toate documentele solicitate, iar decizia de modificare a proiectului trimis de guvern a fost luată de toți cei 18 membri ai comisiei. Vâlcov a precizat că nu a existat un vot politic pe cele șapte articole votate, existând opinii personale diferite în funcție de articol.

Finalitatea și partea tehnică trebuie să și-o asume ministerele de resort”, a afirmat Darius Vâlcov la Digi24.

Florin Iordache: „Am fost sesizați cu o lege care am constatat că are aspecte de neconstituționalitate”

Florin Iordache, deputat PSD și membru în comisia specială, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că propunerea pe care comisia parlamentară a făcut-o este de a veni cu o lege care să creeze cadrul general.

„Noi am fost sesizați cu o lege care viza un contract între o companie și statul român și era anormal ca printr-o lege să aprobăm un contract cu o destinație clară pentru o anumită companie”, a afirmat deputatul Florin Iordache.

„Legea cu care noi am fost sesizați am constatat că are aspecte de neconstituționalitate, că se referă la o companie punctual și de aceea propunerile noastre în comisie au vizat crearea unui cadrul general prin această lege”, a adăugat Iordache.

Deputatul a mai spus că această lege poate suferi modificări în plen și că îl poate respinge dacă nu are numărul de voturi pentru o lege organică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri