Partaj. Soţia lui Dinu Patriciu cere scutirea taxei de timbru pentru cele 2,3 miliarde euro

Data publicării:
06022013 20m 20partaj 20patriciu-48068

Averea familiei Patriciu, una dintre cele mai mari din România, este evaluată la 2,3 miliarde de euro.

Dana Patriciu, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu, a cerut ca partajul să fie făcut de un judecător. Iar pentru acest proces, Dana Patriciu trebuie să vireze în conturile statului 69 de milioane de euro.

Judecătoria Sectorului 1 a început miercuri discuţiile în dosarul în care soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

Într-un astfel de caz, persoana care solicită partajul este obligată la plata a trei la sută din suma totală precizată în cadrul acţiunii. Raportat la acest caz, soţia lui Dinu Patriciu cere scutirea de la plata a trei la sută din cele 2,3 miliarde de euro estimate ca reprezentând averea omului de afaceri.

Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecată în şedinţă secretă la 13 februarie. Instanţa a stabilit următorul termen în acţiunea de partajare a averii la 20 martie.

În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l că, pe fondul unor relaţii extraconjugale şi al unei stări de sănătate precare,a înstrăinat bunuri comuneşi a garantat obligaţiii asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relaţie extraconjugală.

Dana Patriciu a argumentat că este căsătorită cu Dinu Patriciu din 1994, iar în timpul celor 18 ani de căsnicie au dobândit împreună bunuri imobile şi mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, acţiuni/părţi sociale la diverse societăţi din România, Elveţia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franţa, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cotă de contribuţie de 50% la dobândirea acestor bunuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri