Partidul lui Netanyahu, sub așteptări la alegeri. Ce soluţii are premierul israelian?

Data publicării:
benjamin 20netanyahu 20mediafax-45226

Blocul său Likud-Beiteinu va avea 31 de locuri în Parlament, în scădere față de 42, potrivit exit poll-urilor. Surprinzător, partidul de centru Yesh Atid (Există un viitor) s-a clasat pe locul 2, cu 18-19 locuri, iar laburiștii pe 3, cu 17, relatează BBC.

32 de partide s-au luptat pentru obținerea de locuri în Knesset. Într-o referire la rezultatele mai slabe decât se preconiza, premierul a promis că va discuta cu „mai mulți parteneri”, pentru formarea unei coaliții ample. De asemenea, a spus că a împiedica Iranul să obțină arma nucleară rămâne principala misiune a Guvernului.

Alte priorități vor fi stabilizarea economiei, pacea în regiune, reducerea costurilor de trai.

Acum premierul va încerca să formeze o alianță cu un nou partid naționalist, Habayit Hayehudi, care ar urma să dețină 12 locuri în Parlament.

Netanyahu este în funcție de la alegerile din 2009. A mai fost premier și între 1996 și 1999. În ultimii ani a accelerat proiectele de construcție în Cisiordania și estul Ierusalimului, înfuriind liderii palestinieni și atrăgând critici din partea occidentalilor. Spre deosebire de alte alegeri, campania s-a concentrat acum pe chestiuni sociale și economice, nu pe perspectivele unui acord de pace cu palestinienii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri