Pârtiile negre din Poiana Braşov. Salvamontiştii sunt în alertă

Data publicării:
partii

Vacanţa în staţiunile montane vine cu peisaje superbe, aer curat şi, nu de puţine ori, cu accidentări. Mulţi turişti uită parcă de reguli, odată ce ajung pe pârtii. Fie că se aventurează în locuri periculoase sau nu se echipează corespunzător, aventurierii se aleg cu picioare sau mâini rupte.

Acaparaţi de euforie şi adrenalină, turiştii uită deseori de siguranţă şi se aventurează pe pârtii riscante ori nu se echipează corespunzător.

Nicolae Parate - salvator montan: „Să aibă cască de protecţie. Îm măsura în care se poate să aibă şi o protecţie de coloană. Legăturile de la schiuri să fie reglate pe greutate şi ei să se aventureze pe pârtiile pe care cred că sunt pregătiţi pentru a schia pe acele pârtii. Pârtiile se diferenţiază în albastre, roşii, negre”.

Dorin Drăgoi - administrator al demeniului schiabil Poiana Braşov: „Pârtiile negre în primul rând. În Poiana Braşov este vorba de pârtiile Lupului, Subteleferic şi Kantzel. Acolo există cele mai mari pericole. Dar toate aceste pârtii sunt foarte bine balizate şi foarte bine semnalizate. Dacă ei respectă aceste balize şi aceste indicaţii, atunci vor avea o zi de schi fericită”.

La începutul sezonului de iarnă, ISU Braşov a trimis o autospecială în apropierea pârtiei din Poiana Braşov, pentru a interveni rapid în cazul accidentelor.

Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt al ISU Braşov: „În perioada Crăciunului am intervenit la un număr de 16 cazuri în zona pârtiilor din staţiunile Poiana Braşov şi Predeal”.

În total, pentru cele şapte pârtii din Poiana Braşov sunt mobilizaţi 13 salvatori montani, care intervin cu 4 snowmobile, un vehicol şenilat şi o maşină de teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri