Sari la conținut

„Pas cu pas”, de Klaus Iohannis, va fi lansată în limba chineză la Beijing

 

Ediția în limba chineză a cărții ''Pas cu pas'' de Klaus Iohannis a apărut la editura Zhong Yi, din Beijing, în traducerea prof.Dong XiXiao, a anunțat ICR. 

„Institutul Cultural Român nu a contribuit financiar sau de alt tip la acest proiect; inițiativa traducerii și a lansării în cadrul târgului de carte aparțin editorului chinez. Drepturile de autor au fost obținute de la Editura Curtea Veche”, se arată într-un comunicat al ICR, remis Digi24.ro.

De asemenea, ICR precizează că evenimentul aparține Editurii Zhong Yi și nu are loc la standul României, ci la una din scenele târgului de carte, în data de 25 august. În programul de evenimente organizate de Institutul Cultural Român la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing sunt incluse toate lansările volumelor autorilor români apărute recent în limba chineză, scopul urmărit fiind ca programul să fie unul cât mai divers.

Printre volumele în limba chineză lansate la standul României la acest târg de carte se vor afla scrieri ale lui Lucian Blaga, Gabriel Chifu, o antologie de poezie contemporană românească, precum și o gramatică a limbii române, mai afirmă ICR despre traducerile pe care le-a finanțat pentru Târgul de carte de la Beijing.