Pasagerii de pe Otopeni îşi vor putea comanda taxiuri prin două sisteme cu touch screen

Data publicării:
29012013 aeroport-46564

Această facilitate va putea fi utilizată gratuit de către pasageri, urmând să înlocuiască integral actualul sistem de taxi la comandă telefonică de pe Aeroportul Henri Coandă, după o perioadă de testare de 30 de zile.

Prin intermediul noului serviciu, realizarea comenzilor taxi se va simplifica la minimum, sistemul utilizând un soft în mai multe limbi, dar şi o interfaţă grafică intuitivă, accesibilă inclusiv pasagerilor care nu cunosc o limbă de circulaţie internaţională.

În prezent, pe Aeroportul Henri Coandă, sunt amplasate, pentru taxiurile la comandă, două help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.

Reorganizarea activităţii de taximetrie pe aeroportul Otopeni a fost implementată de la 1 februarie 2013 şi a vizat extinderea gamei de servicii oferite pasagerilor, care astfel pot utiliza serviciile de taxi la comandă, la orice companie de taximetrie.

Măsurile de la aeroport vizând taximetria au fost luate după ce, anul trecut, o studentă japoneză a fost ucisă de un bărbat care a acostat-o la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, propunându-i să o transporte cu un taxi către destinaţia dorită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri