Pasajele rutiere ale Bucureştiului: Din toamnă se lucrează la Mihai Bravu, Piaţa Sudului, Piaţa Presei şi Bdul Nicolae Grigorescu

Data publicării:
pasaje

Lucrările părăsite de la Pasajul Mihai Bravu din Bucureşti vor fi reluate cel târziu în toamnă, promite primarul Sorin Oprescu. În varianta virtuală, pasajul arată modern şi occidental, iar edilul-şef promite că va fi gata la sfârşitul anului viitor, cu toate că şantierul este abandonat de mai bine de un an, mai exact de când primăria a reziliat contractul cu vechiul executant - firma Romstrade.

Acum însă, Primăria Capitalei promite că peste un alt an şi jumătate se va putea circula pe patru benzi. Edilii caută un nou constructor şi spun că de această dată nu vor mai alege oferta cea mai ieftină: va conta raportul calitate-preţ, atât pentru proiectare, cât şi pentru execuţie.

În acest moment ne aflăm în procedură de atribuire a contractului pentru continuare şi finalizarea lucrărilor. În data de 13 iunie au fost deschise ofertele”, a declarat miercuri Sorin Oprescu. Primăria Capitalei a plătit deja 30 milioane de lei pentru lucrarea executată în proporţie de circa o treime, întregul proiect fiind evaluat la 126 de milioane de lei.

Tot în această toamnă ar trebui să înceapă lucrările la pasajul din zona Piaţa Sudului, unde este planificată construcţia unui pasaj subteran de 37 de milioane de euro şi pentru care oficialii caută un executant.

Un alt proiect anunţat recent este pasajul de la Piaţa Presei Libere, care ar putea fi demarat în luna august. Mai întâi însă, trebuie finalizată dezbaterea publică pe această temă. Cele două tuneluri ar urma să decongestioneze traficul dinspre nordul Capitalei.

Lucrări noi sunt programate şi în zona Vitan - Berceni. Primăria plănuieşte să lărgească bulevardul Nicolae Grigorescu până la Dâmboviţa şi să construiască un pod peste râu. Sorin Oprescu promite că nu vor mai exista amânări: „Anul ăsta eu cred că mergem împreună să vizităm începutul lucrărilor”, susţine edilul.

El dă asigurări că în buget există bani destui pentru toate lucrările. Anul acesta, 370 de milioane de lei din banii municipalităţii vor ajunge la proiecte de infrastructură, suma reprezentând 10% din bugetul Capitalei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri