Pastorala de Crăciun. Patriarhul Daniel: „Ce transmitem generațiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare?”

Data publicării:
patriarhul daniel RESIZE-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

În pastorala de Crăciun, Patriarhul Daniel întreabă: „Ce transmitem generaţiilor viitoare? Binecuvântare sau poluare? Pământ lucrat şi sfinţit sau pământ degradat şi pustiit?".

Pastorala apare şi pe site-ul oficial al Patriarhiei Române. „Natura nu-şi îndeplineste rolul ei fără om sau printr-un om care lucreaza contrar ei”, adaugă Patriarhul Daniel.

Preafericitul Daniel mai spune: „Prin coruperea, sterilizarea şi otravirea naturii, omul face imposibilă existenţa sa şi a semenilor săi".

Mesajul său vine în contextul protestelor faţă de exploatarea resurselor aurifere de la Rosia Montană şi a gazelor de şist. Este prima dată când Biserica se pronunţă pe tema mediului.

Constantin Stoica: Nu e vorba de o implicare a Patriarhiei în discuțiile din spațiul public

Nu e vorba de nicio implicare a Patriarhiei Române în aceste discuții din spațiul public” legate de explorarea gazelor de șist și de exploatarea aurului la Roșia Montană, a declarat, la Digi24, Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Este vorba de responsabilitatea noastră ca și creștini față de întreaga Creație. Avem această responsabilitate de a proteja Creația. Și când vorbim de poluare, de exemplu, ne putem referi și la poluarea apelor și pădurilor”, a precizat Constantin Stoica.

„Patriarhia respinge aceste încercări de atragere în astfel de jocuri politice și politicianiste. Nicidecum nu e vorba în cuvântul pastoral de vreo referire la gazele de șist sau Roșia Montană, ci este vorba de o meditație teologică și pastorală asupra responsabilității noastre față de Creație, la modul general, și față de semenii nostri”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri