Patriarhia: Nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte minori în monahism

Data publicării:
oameni biserica mediafax

"Intrarea în monahism se poate face numai după 18 ani. Aceasta presupune un examen mai complex care vizează în principal vocaţia, dar şi un test pishologic şi multe altele", a explicat Constantin Stoica.

El a mai arătat că, dacă un minor cere găzduire la o mănăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

„În situaţia fericită în care adolescenta ar ajunge la una din mănăstirile din cuprinsul Patriarhiei Române, conducerea mănăstirii, potrivit uzanţelor, va anunţa organismele statului. Nu am primit niciun astfel de anunţ, va fi anunţată poliţia pentru o intervenţie oportună, până în acest moment o astfel de informaţie nu a venit de nicăieri. La mănăstirile din jurul Bucureştiului, nu s-a constatat prezenţa unui adolescent, nici măcar care să ceară adăpost peste noapte”, a precizat Constantin Stoica.

Duhovnicul elevei de la Colegiul "Sfântul Sava", care a dispărut, miercuri, în drum spre şcoală, a fost audiat de poliţişti şi a prezentat anchetatorilor conţinutul unui mail în care fata de 15 ani îl anunţa că doreşte să se călugărească, potrivit unor surse din Poliţie.

Preotul parhoh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că ştia de la Iulia Cristina Ionescu faptul că aceasta intenţiona să urmeze "o viaţă monahală" şi chiar a pus la dispoziţia anchetatorilor un mail primit de la fata în vârstă de 15 ani care îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat anterior pentru MEDIAFAX că fata este foarte credincioasă şi a intenţionat să fugă de acasă la 12 ani, însă a fost oprită atunci de duhovnicul ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri