Patriarhia Română recomandă preoților să nu participe personal la manifestații pro sau contra gazelor de șist

Data publicării:
patriarhia 1

Patriarhia Română recomandă clerului ortodox să se abţină de a participa personal la manifestaţii publice pro sau contra proiectului pentru a nu dezbina comunitatea ortodoxă, ci să solicite autorităţilor în drept lămuriri şi implicare responsabilă”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Referitor la participarea unor preoţi din judeţul Vaslui la protestele publice din localitatea Pungeşti împotriva gazelor de şist, precizăm că aceştia nu s-au consultat cu Patriarhia Română, pentru că nu sunt subordonaţii ei, ci episcopiei Huşilor, iar implicarea lor este una personală, împreună cu o parte din comunitatea de credincioşi”, se mai arată în comunicatul citat.

Săptămâna trecută, protopopul Vasile Lăiu, declara, într-o intervenție telefonică la Digi24, că s-a solidarizat cu oamenii din Pungești pentru că Biserica nu poate sta deoparte când viața oamenilor este pusă în pericol.

Niciodată n-a ieșit Biserica să protesteze că sunt salarii mari, mici, nu putem noi să gestionăm această problemă. Când este vorba de viață și viața poate fi pusă sub pericol, atunci Biserica nu poate să fie deoparte. Nu am venit nici să instigăm, nu am venit nici să dăm jos guverne sau să stabilim care este strategia economică a țării, ci am venit să stabilim un adevăr pur și simplu, că românului trebuie să i se spună adevărul, ce se poate întâmpla în caz de”, a spus Vasile Lăiu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri