Patriarhul Daniel, mesaj pentru Regele Mihai

Data publicării:
ips patriarhul daniel basilica.ro august 2015

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele de vitejie și de înțelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoștință. (...) Totodată, adresăm Majestății Voastre și întregii Familii Regale calde urări de sănătate, pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună. Întru mulți și binecuvântați ani!", se mai arată în masajul patriarhului Daniel.

De asemenea, patriarhul a amintit că „la aniversarea a 150 de ani de la urcarea pe tronul României a domnitorului Carol I, la Catedrala patriarhală, locul depunerii jurământului față de țară (1866) și al încoronării sale (1881), regele Carol I, împreună cu regele Ferdinand I au fost pomeniți într-o slujbă specială".

În mesaj este evidențiată „buna cooperare dintre Monarhia Română și Biserica Ortodoxă Română în plan religios, spiritual, cultural, edilitar, educațional și social-filantropic”, a precizat Biroul de Presă al Patrierhiei Române.

Anul trecut, ziua de 10 mai a fost declarată din nou sărbătoare națională în România, în această zi fiind marcate trei momente istorice, obținerea Independenței față de Turcia, încoronarea primului Rege al României, Carol I, cât și începutul domniei acestuia.

Citiți și:
Ziua Monarhiei, sărbătorită la Castelul Peleș. Drapelul regal, arborat după 70 de ani
Imagini de la ceremonia de Ziua Regalității
10 Mai, Ziua Regalității. Sărbătoarea Coroanei române la 150 de ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri