Patronatele din turism cer impozit special

Data publicării:
plaja oameni litoral crop1 - GettyImages - 21 iulie 2015-3

Mi-a fost prezentat şi mie. Un impozit specific care să însemne proceduri mult mai simple, controale mai puține şi competiție mai clară și servicii mai bune pentru turiști. Proiectul care se va depune, dacă respectă ceea ce am discutat, plafonul acela de 5 milioane de euro cifră de afaceri și dacă asta duce la debirocratizare și taxe mai simplu de plătit, sigur că îl sprijinim”, a spus premierul Victor Ponta.

În cursul lunii septembrie vom definitiva acest text, această propunere de act normativ, va fi o propunere de lege, o inițiativă parlamentară, astfel încât în toamnă să fie adoptat de Parlament și de la 1 ianuarie 2016 să fie aplicat”, a spus și Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe.

Cum e acest hotel, la un număr de 200 de locuri, el va plăti fix pe numărul de locuri sau camere. Pentru fiecare loc va plăti în jur de 100 de euro pe an. Conform calculelor noastre, acest hotel va plăti în jur de 40.000 euro, pauşal, că are grad de ocupare mai mare sau mai mic sau a făcut 100 de afaceri mai mari sau mai mici, nu mai contează. Va plăti o taxă fixă la numărul de locuri de cazare sau de camere. Unii plătesc acum, cum e acest hotel, 100.000 de euro pe an şi alt hotel similar plăteşte zero”, a spus și Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri