Patru câini acoperiți cu smoală, descoperiți în Iași

Data publicării:
caini maidanezi captura digi24 1

Animalele au fost preluate de către reprezentanţii unei fundaţii pentru protecţia animalelor, starea acestora fiind la acel moment critică.

„I-am preluat în stare critică, nu ştim cum au ajuns în stratul de smoală, dar e greu de crezut că s-au aruncat ca într-un bazin cu apă. Este posibil să fi fost aruncaţi intenţionat acolo de către cineva care nu are milă de animale sau să fi fost turnată smoală peste ei de constructori. Câinii erau în stare critică când i-am preluat. I-am dus la centrul nostru, i-am tratat, cu greu am îndepărtat smoala. În prezent, unul este mai grav, pentru că avea smoală şi în zona capului”, a declarat, marţi, pentru News.ro, Cătălin Pavaliu, fondatorul fundaţiei Sky din Iaşi.

El a precizat că miercuri va merge la Poliţie, pentru a depune o sesizare în acest caz.

„Vrem să ştim ce s-a întâmplat. La supermarketul respectiv ar trebui să existe nişte camere de luat vederi. Dacă e o neglijenţă a constructorului, nici asta nu e în regulă, se putea duce un copil acolo, nu arunci smoală la întâmplare”, a declarat Cătălin Pavaliu.

Cătălin Pavaliu nu a exclus nici varianta unui act de cruzime din partea unor persoane care nu iubesc animalele.

„Nu e prima dată când ne confruntăm cu astfel de situaţii. Am mai găsit căţeluşi maltrataţi în Iaşi”, a precizat Cătălin Pavaliu.

Cazul celor patru căţei găsiţi în smoală a ajuns şi în presa internaţională, un ziar britanic relatând despre incidentul de la Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri