Patru poliţişti au fost ridicaţi de DIICOT

Data publicării:
12122012 20politisti-38200

Cei patru poliţişti au fost ridicaţi de procurori în această dimineaţă şi aduşi la sediul DIICOT Craiova pentru audieri. Cei patru sunt acuzaţi de evaziune fiscală, cu un prejudiciu total estimat la peste 1 milion de euro.

Grupul avea 24 de membri, iar lider este considerat Ilie Laurențiu Lazăr, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Olt. El ar fi fost sprijinit în activitatea sa infracțională de trei colegi de-ai săi, un alt comisar-șef și doi inspectori principali de poliție din cadrul aceluiași serviciu. Toți cei 24 de membri ai rețelei au statutul de învinuiți în acest dosar.

Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii au făcut 19 percheziții domiciliare la imobile aparținând învinuiților, situate în judeţele Olt şi Dolj.

Cum acționa rețeaua

Potrivit procuorilor, învinuiții au efectuat acte de cercetare penală în cauze economice față de persoane din mediul de afaceri din județul Olt, pentru a le determina să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o societate comerciala din municipiul Slatina, administrată de către soţia liderului grupării.

Ulterior, profitând de funcțiile deținute, învinuiții au efectuat, în mod abuziv, cercetări față de funcționari publici din cadrul DGFP Olt, A.P.I.A. Olt sau Direcția Vamală Craiova, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitări formulate de către societățile comerciale protejate de către membrii grupării.

Pe de altă parte, coordonați de cei patru polițiști, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines și înlocuirea placii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelorOlt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi.

În aceeași cauză mai sunt cercetați opt funcționari din cadrul Direcției Generale de Finanțe Publice Olt, care ar fi aprobat, în mod ilegal, pentru o societate comercială din județul Olt, rambursări de T.V.A. în cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

În acest dosar, suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DGA, SRI si DGIPI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri