Pază moderată la Târgul de Crăciun din Bucureşti

Data publicării:
targ craciun

Atacul de ieri de la Berlin duce inevitabil cu gândul că ar putea fi vizate şi alte târguri de Crăciun din Europa. În Bucureşti, cei care au trecut astăzi pe la târgul din Piaţa Constituţiei s-au arătat afectaţi de atacul din Germania, dar spun că se simt în continuare în siguranţă şi exclud posibilitatea unui atentat în România. Târgul din Capitală este păzit de agenţi ai unei firme de securitate, dar astăzi patrulau în zonă şi câteva echipaje ale Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Brigăzii Rutiere, fără a fi vorba însă de măsuri excesive de securitate.

Câteva echipe ale unei firme de securitate, jandarmi şi poliţişti locali patrulau în jurul prânzului prin târgul de Crăciun din Capitală, mai mult gol la acea oră.

Agenţii de pază spun că au misiunea să îi depisteze pe cei care vin să fure sau să distrugă. Cât despre ce ar face dacă ar da nas în nas cu un posibil terorist...

„V-au instruit? V-au spus ce să faceţi?

Anunţăm imediat, că avem staţie. Anunţăm şefii noştri şi anunţă imediat poliţia locală de sector, jandarmii, tot!”

Deşi atacul din Berlin i-a speriat, oamenii spun că se simt în continuare în siguranţă în Capitală.

Cel puţin pe hârtie, organizatorii au luat măsuri: ieşirile sunt marcate clar şi fiecare zonă e delimitată cu garduri.

Conform planului de securitate, târgul de Crăciun din Capitală are 10 căi de evacuare şi patru porţi de acces pentru public. Numai că, în timpul săptămânii, nu toate aceste porţi pot fi folosite. Există un mesaj clar care spune că se pot utiliza doar cele care au o trecere de pietoni în dreptul lor. Asta înseamnă că în cazul unui incident oamenii se vor înghesui pe doar două din cele patru porţi.

În jurul Pieţei Constituţiei sunt în permanenţă şi câteva echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri