Pe drum în Ajunul Crăciunului: Mii de români au plecat în vacanţă în ultimul moment. Reduceri şi suplimentări la CFR Călători

Data publicării:
gara1

Moş Crăciun i-a găsit pe mii de români în tren: cei mai mulţi au fost nevoiţi să călătorească în Ajunul Crăciunului pentru că nu au avut zi liberă la serviciu. Alţii însă au preferat să aştepte până în ultimul moment pentru a evita aglomeraţia. Toţi au un singur gând: să ajungă până în zori la familie sau prieteni încărcaţi cu daruri. CFR a anunţat că numărul călătorilor a crescut cu aproximativ 15% în aceste zile de sărbătoare.

De îndată ce au plecat de la serviciu, sute de bucureşteni şi-au luat bagajul şi cadourile şi au mers direct în Gara de Nord. S-au urcat în trenuri ca să ajungă la cei dragi, iar unii dintre ei călătoresc chiar şi nouă ore până la destinaţie.

În plus, unele trenuri au avut şi mari întârzieri, spun unii dintre ei: „Am venit din Odorheiul Secuiesc, Harghita, iar drumul a fost foarte lung, cu întârzieri foarte mari, de trei ore. Ne-au spus doar că a intrat cu întârziere din Ungaria, dar cauza nu ne-au spus-o.

Reduceri şi suplimentări

Reprezentanţii CFR Călători au suplimentat numărul trenurilor în perioada Sărbătorilor. Încă 16 garnituri fac legătura între Capitală şi marile orase, iar pentru staţiunile de pe Valea Prahovei a fost suplimentat numărul vagoanelor. În plus, CFR a redus preţul biletelor cu până la 10%.

Tariful de rezervare a locului se achită integral, iar oferta este valabilă doar pentru călătoria în trafic intern, după cum urmează:

- în zilele de 25, 26 decembrie și 1, 2 ianuarie, la trenurile IC Dacia 346, 347 şi Ister 472, 473;

- în zilele de 25 decembrie şi 1 ianuarie, la trenurile IC 533 Teiuş - Cluj Napoca şi IC 532 Cluj Napoca - Bucureşti Nord.

Unele trenuri urmează să fie anulate în zilele cu trafic redus, adică în perioada 25 decembrie - 4 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri