Pedeapsă mai ușoară pentru ucigașul Larisei Chelaru. Mama fetei spune că îi este teamă

Data publicării:
larisa chelaru

Criminalul avea atunci 17 ani. Acum, noile legi i-au dat dreptul lui Robert Ciobanu să iasă dintr-un penitenciar cu condiţii dure şi să îşi ispăşească pedeapsa într-un centru de reeducare. Acolo va urma programe de reintegrare în societate şi se va putea întoarcere mai repede acasă. Mama copilei ucise acum nouă ani este scandalizată. Şi înfricoşată că legea nu pare să fie de partea ei.

Reporter: Tocmai din cauza asta vi s-a făcut rău când aţi aflat că îl pune în libertate pe Robert Ciobanu?

Liliana Chelaru, mama Larisei: Da, bineînţeles.

Reporter: Vă este frică de faptul că va veni aici?

Liliana Chelaru: Da, normal că mi-e teamă.

Reporter: Vi se pare normal ca odată cu modificarea să i se dea drumul?

Liliana Chelaru: Nu.

Mama fetiţei ucise pe când avea şapte ani şi-a revenit cu greu din şoc. După ce şi-a pierdut copilul, a rămas şi fără soţ. Tatăl Larisei nu a făcut faţă durerii şi s-a sinucis. Apropiaţii familiei Chelaru sunt sideraţi de faptul că tânărul găsit vinovat de o crimă odioasă nu rămâne la penitenciar.

„Nu e normal. Unul mort şi altul... Dar sunt mai mulţi morţi. Unul la Socola, unul s-a spânzurat şi fiica sa. Sunt trei morţi, pentru ce? Pentru o crimă care nu-şi avea rostul”, este de părere un vecin.

Robert Ciobanu a recunoscut crima şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În cei opt ani cât a stat până acum la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a vrut să îşi schimbe imaginea. Picta icoane. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri