Pedofil căutat | Medic psihiatru: Ce-ţi opreşte răsuflarea e posibilitatea că ar fi putut merge mai departe

Data publicării:
gabriel diaconu

Persoana care a agresat cei doi copii nu a făcut ce a făcut dintr-o nebunie, ci dintr-o motivaţie, fie ea şi aberantă, dublată de ceea ce juriştii numesc o minte rea. Astfel de oameni cunosc că încalcă legi şi nu le pasă, a afirmat la Digi24 medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

„E nevoie ca părinţii lor să îşi direcţioneze toată atenţia în a-i securiza. Înseamnă să comunice cu ei onest, astfel încât copiii să nu-şi asume, cum se întâmplă, o parte din culpa unei astfel de întâmplări. Pe de o parte, avem făptaşul, care, până la proba contrarie, e o persoană conştientă ca prin actele făcute violează intimitatea altor persoane şi dreptul altor persoane de a nu fi atinse nepermis.

Pe de altă parte, putem discuta de o persoană cu probleme psihiatrice cronice. Astfel de probleme psihiatrice nu ajung la medic şi pentru că România nu are servicii specializate, dar şi pentru că astfel de servicii generice de psihiatrie au ajuns să fie tot mai greu accesibile. Statul a neglijat orice chestiune ce ţine de sănătatea mintală şi nu doar sănătatea mintală pe care o poţi ocroti dintr-un spital de psihiatrie, cât sănătatea mintală din centrele ambulatorii, centrele de legătură de sănătate mintală.

Foarte rar că o persoană face un astfel de gest fără să-şi dea seama de consecinţe.

Persoanele care fac astfel de gesturi cunosc că încalcă legi şi nu le pasă. Foarte rar ca o persoană să facă astfel de gesturi asupra unui minor fără să îşi dea seama de consecinţe. Ceea ce îţi opreşte suflarea în loc este posibilitatea că ar fi putut merge mai departe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri