Pelerinaj la Stadionul Dinamo

Data publicării:
lumanari dinamo captura

Stadionul din Ştefan cel Mare s-a transformat peste noapte într-un altar al durerii şi neputinţei. Pe gazon, în locul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit, zeci de lumânări formează numărul 14. E numărul de pe tricoul purtat de mijlocaşul dinamovist în toate meciurile oficiale. Aşa au decis colegii de echipă să îşi ia adio de la el. La porţile arenei, suporterii s-au strâns în număr mare. Şi-au adus aminte de cel care în urmă cu 3 săptămâni le aducea bucuria. Golul superb marcat de Ekeng în poarta Stelei a deschis drumul echipei spre calificarea în finala Cupei României.

"Un ...gol in inima noastră" e ce au scris fanii dinamovişti pe un banner imens, afişat la intrarea pe stadion. Un tată şi-a adus copilul de doar câţiva ani să îşi ia adio de la Ekeng. Camerunezul de 26 de ani era unul dintre jucătorii săi preferaţi.

„Începuse să se acomodeze cu echipa, începuse... Mai ales că a dat gol cu Steaua”, spune un suporter.

„Dacă aşa vrea Dumnezeu, mergem înainte. Condoleanţe familiei, suporterilor”, spune un altul.

În Ştefan cel Mare, timpul a îngheţat. Culorile, ambiţiile de pe teren sau poziţia din clasament nu au mai contat. Mărturie au fost zecile de jucători de la echipe din Divizia A care au intrat poate pentru prima dată cu capul plecat pe gazonul care aseară a adus moartea. Camerunezul Patrice Feussi de la Concordia Chiajna era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Patrick Ekeng. El i-a aşteptat familia să ajungă în ţară. De la aeroport, a venit direct la stadion. Pe gazonul pe care în urmă cu doar câteva etape şi-a înfruntat camaradul, acum a aprins lumânări, cu ochii în lacrimi...

„Viața nu e semnificativă. Viața asta... Așa cum a intrat și el ieri, 5 minute. Și s-a oprit totul”, spune Patrice Feussi.

Tragedia i-a adus pe stadion şi pe jucătorii de la Steaua, care au lăsat deoparte rivalitatea şi au aprins o lumânare pentru Patrick Ekeng.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri