Pensionarii s-au îmbrâncit la Pitești pentru un ajutor de 30 de lei

Data publicării:
20121228 20imbrinceli-40982

200 de pensionari s-au înghesuit vineri la uşile Casei de Ajutor Reciproc din Pitesti. Ca să ajungă mai repede la ghişee, s-au împins până au spart geamurile şi chiar s-au lovit.

Pentru 30 de lei am ajuns bătaie de joc. Am muncit 32 de ani la Colibaşi la fiare, am tras de fiare şi am ajuns bătaie de joc aici. Nu mai putem!”, spune o femeie care a stat trei ore la coadă. „Trebuia să vină cineva din timp să facă ordine”, spune o altă pensionară.

Preşedintele CAR Argeş, Ion Frâncu, a dat asigurări la Digi24sunt suficienţi bani pentru toţi pensionarii. „Sunt ca oile”, a spus el, după ce beneficiarii s-au îngrămădit şi au spart un geam.

Cei care nu au apucat să primească ajutorul vineri, vor putea lua banii abia după 10 ianuarie.

__________________

Actualizare 11:05O femeie a leșinat, dar oamenii nu i-au acordat primul ajutor de teamă să nu își piardă locul la rând. O ambulanță a fost chemată pentru a-i acorda primul ajutor.

La faţa locului au venit peste 20 de reprezentanți ai legii, jandarmi și polițiști, care încearcă să îi separe pe pensionari.Peste 100 de persoane se îmbrâncesc pentru a ajunge la ghișeele unde se dau cei 30 de lei.

Îmbrânceala s-a iscat din cauza faptului că nu s-a format un rând. Unii pensionari spun că au venit mai devreme, iar cei care au venit mai târziu s-au băgat în fața lor.

Mai multe femei au început să se certe și să se lovească cu palmele, iar un geam a fost spart. Jandarmii au separat persoanele recalcitrante și încearcă să formeze un culoar către ghișee.Din fericire, nu a fost necesară intervenția medicilor.

Oamenii nu au răbdare și cred că banii din casa CAR Piteşti nu sunt suficienți, în ciuda asigurărilor date de reprezentanții Casei, care spun că fondurile îi aşteaptă în întregime pe beneficiari la ghişee.

Aceste ajutoare de 30 de lei sunt pregătite pentru toții pensionarii din Piteşti care au o pensie mai mică de 700 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri