Sari la conținut

Percheziții la Ambulanța Puls, după moartea lui Patrick Ekeng

De asemenea, ambulanța care se afla pe stadionul Dinamo și care a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului și care l-a transportat la spital este sigilată.

Cel mai probabil, polițiștii de la omoruri vor ridica probe și din ambulanță. Până acum au fost audiați directorul PULS, dar și unul dintre medicii care s-au aflat la stadion.

Au fost găsite salvări cu defibrilatoare care aveau bateriile descărcate, iar în trusele medicilor erau medicamente şi materiale sanitare expirate. Firma PULS are acum activitatea suspendată şi a fost amendată cu aproape 24 de mii de lei.

Raed Arafat, coordonator DSU: „Poate cel mai grav aspect este faptul că ambulanţele de tip A au fost folosite ca ambulanţe de urgenţă, ele fiind autorizate de transport, au fost folosite ca ambulanţe de urgenţă fără a cere aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică care este emitentul autorizaţiei. Acest lucru, normal, impune suspendarea activităţii până la reglementarea situaţiei. Serviciul are trei ambulanţe de urgenţă autorizate, dar care toate sunt defecte conform celor raportate ieri de echipa de control. Pe lângă acest lucru, s-au găsit, într-adevăr, medicamente expirate în truse, unele care au data expirării de aproximativ un an, din luna mai 2015”.