Sari la conținut

Percheziţii la firme care lucrează cu primării şi instituţii publice

Poliţiştii din Alba desfăşoară, marţi dimineaţă, 24 de percheziţii la firme care lucrează cu primării şi instituţii publice şi la şi locuin'ele unor administratori ai societăţilor respective, într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme „fantomă”, iar prejudiciul estimat până acum depășește 400.000 de lei.

PERCHEZITII-CAPTURA

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a spus că în acest dosar sunt vizate firme care au contracte cu mai multe primării şi instituţii publice din judeţul Alba, în special firme de construcţii sau amenajări, potrivit News.ro.

„Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă”, a spus Prodan.

Ea a adăugat că persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până acum la 446.000 de lei.

Cele mai multe dintre percheziţiile se desfăşoară în municipiul Alba Iulia, iar restul în Aiud, Câmpeni, Zlatna, Pianu, Vinţu de Jos şi Balomir.

Poliţiştii vor pune în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.