Percheziții la Inspectoratul pentru Imigrări

Data publicării:
serviciul imigrari

S-au făcut percheziţii, marți, la Inspectoratului pentru Imigrări. Procurorii au ridicat imagini înregistrate la începutul acestei luni şi rapoartele întocmite de ofiţerii inspectoratului. Polițiștii au suspiciuni că ofițerii de la Direcția pentru Imigrări a Municipiului București ar fi schimbat hardul pe care erau făcute înregistrări în data de 2 aprilie. 

În acea perioadă, mai mulți cetățeni vietnamezi au fost îndepărtați de pe teritoriul României. Digi24 a aflat că zece dintre ei s-ar fi opus plecării în țara de origine când se aflau pe aeroport. Autoritățile, prin acest dosar care a fost deschis și este în instrumentarea procurorilor de pe lângă Tribunalul București vor să verifice dacă acestor cetățeni vietnamezi le-au fost respectate toate drepturile: mai precis, dacă ei au fost îndepărtați pentru că le-ar fi expirat dreptul de ședere în țara noastră sau dacă au fost obligați să părăsească teritoriul României la presiunile pe care le-ar fi făcut angajatorii acestor cetățeni. Ei erau angajați la o firmă de construcții.

Aproape 3.000 de vietnamezi lucrează în acest moment în România. Au venit aici în căutarea unui câştig mai bun decât în ţara lor dar şi să umple golul de pe piaţa muncii lăsat de românii plecaţi peste hotare.

Citiți și: VIDEO. Condiții inumane pentru muncitorii vietnamezi din România

Memorandum. România va aduce angajați din Vietnam

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri