Percheziții la un bărbat acuzat că tăia ilegal urechile şi cozile câinilor

Data actualizării: Data publicării:
caine de lupta tinut de un barbat
Un bărbat din judeţul Botoşani este acuzat că făcea ilegal „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”. Foto: GettyImages

Un bărbat din judeţul Botoşani este acuzat că făcea ilegal „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au pus în executare un mandat de percheziţie la domiciliul din comuna Gorbăneşti al bărbatului bănuit de cuparea urechilor şi codotomie (tăiere cozii) la câini.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţia vizată, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. De asemenea, au fost depistate cinci exemplare canine, dintre care trei prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la nivelul urechilor”, a afirmat Nenişcu.

Oficialul Poliţiei susţine că, în urma activităţilor desfăşurate, bărbatul de 47 de ani a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, în baza unui mandat de aducere, potrivit Agerpres.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri