Pericol de electrocutare: Un parc de distracţii din Timişoara a fost închis după un control OPC

Data publicării:
gonflabil

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au decis să închidă un parc de distracţii din Timişoara după ce au descoperit că micuţii care veneau aici să se distreze puteau muri electrocutaţi. Părinţii şi-au dat seama de pericolul la care îşi expun copiii abia după ce au fost avertizaţi cu privire la neregulile sesizate. Firma care operează parcul de distracţie riscă acum o amendă de până la 30.000 de lei.

Mai exact, una dintre jucăriile gonflabile din parc era poziţionată la zece centimetri de liniile de înaltă tensiune, au constatat inspectorii OPC. Nu a fost singura problemă sesizată de comisari: copiii riscau ca la coborâre să se lovească de copaci.

Cel care a aprobat amplasarea instalaţiilor a fost nevoit să dea explicaţii.

Părinţii au realizat pericolul la care şi-au expus copiii abia după ce parcul a fost închis şi au relatat că nu primeau bon fiscal pentru suma achitată la intrare.

La câţiva metri distanţă, studiind trenuleţul electric, inspectorii au descoperit că acesta ar fi putut lua foc în orice moment din cauza scânteilor.

Firma care operează parcul de distracţie a fost nevoită să suspende activitatea şi riscă o amendă de până la 30.000 de lei.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri