Pericol pe şosele: Drumurile judeţene reabilitate din Iaşi rămân fără gropi, dar şi fără marcaje

Data publicării:
marcaj

Drumurile judeţene din judeţul Iaşi rămân fără gropi, dar şi fără marcaje. Explicaţia este dezarmantă: oficialii au asfaltat peste 500 de kilometri de drum, dar au rămas fără bani de vopsea. Pe scurt, oamenii trebuie să se înarmeze cu răbdare şi atenţie ca să poată circula fără a şti exact unde începe şi unde se termină banda.

Conducerea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor din Iaşi afirmă că nu mai sunt bani pentru vopsea, cel puţin până la sfârşitul acestui an. Pe o parte din drumuri, marcajele sunt totuşi în garanţie.

Singurele drumuri din judeţ care vor fi marcate în acest an sunt cele naţionale. Toate lucrările vor fi făcute de o firmă de Bacău, contractul fiind de aproape 15 milioane de lei. În total, se vor face marcaje pe 15.000 de km în toată regiunea Moldovei.

La începutul acestei veri au fost demarate ultimile lucrări de asfaltare, dar nici la acest capitol situaţia nu este pusă la punct. În total, sunt 1050 de km de drum judeţean în Iaşi, din care 200 sunt încă drumuri de pământ.

Direcţia de Drumuri a judeţului Iaşi arată că realizarea marcajelor ar costa 120 de lei pe kilometru: La 1050 de kilometri de şosea aflaţi în administrare, factura finală s-ar ridica la 126.000 de lei.

Avocaţii susţin că această situaţie le este favorabilă şoferilor care încalcă legea. În cazul unui accident provocat de lipsa marcajelor, şoferii trebuie pot invoca acest motiv în instanţă. „Oamenii care, din nefericire, comit accidente au aceste circumstanţe atenuante prin lipsa acestor marcaje şi în cadrul anchetelor care se fac sunt aspecte ce trebuie avute în vedere”, a declarat avocatul Dragomir Tomaşeschi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri