O persoană s-a rătăcit pe Platoul Bucegi, unde vântul bătea cu peste 130 km/h şi vizibilitatea era zero. A fost găsită după câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
Salvamontiști în actiune noaptea
Salvamontiștii, în căutarea bărbaților rătăciți pe munte. Foto: Arhivă Digi 24

Zece salvamontişti din Sinaia au intervenit, marţi seară, pentru găsirea şi salvarea unei persoane care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi, unde vântul bătea cu peste 130 km/h, iar vizibilitatea era zero. Este vorba despre un bărbat care a fost găsit după câteva ore de căutări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 20:15 - „Mobilizarea exemplară a salvamontiștilor, distribuția corectă și acționarea rapidă în zona de căutare au permis găsirea persoanei rătăcite”, transmite Salvamont România. Aceasta este afectată de frig și viscol, dar afecțiunile nu sunt majore, va fi transportată de salvamontiști la cabana Diham până când vremea va permite deplasarea în siguranță către Sinaia.


Conform Serviciului Naţional Salvamont, acţiunea este „extrem de grea şi periculoasă”, având în vedere condiţiile meteo, dar şi faptul că deja este întuneric, informează Agerpres.

Pe munte este viscol puternic, vântul suflă cu peste 130 km/h şi transportă zăpada, vizibilitatea este zero, iar temperatura negativă este amplificată de vânt, precizează sursa citată.

City managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait, a declarat, pentru Agerpres, că persoana respectivă, în vârstă de circa 40 de ani, are o cabană pe munte. Bărbatul a plecat spre casă cu snowmobilul, însă la un moment dat s-a rătăcit. Acesta s-a adăpostit şi a dat salvatorilor coordonatele, însă nu a fost găsit în acel loc, a precizat Panait.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri