Personalităţi decorate de Casa Regală a României

Data publicării:
margareta

14 personalităţi din ţară şi din străinătate au fost decorate în holul de onoare al Castelului Peleş de Principesa Moştenitoare Margareta. Totul în cadrul programului dedicat aniversării Majestăţii Sale Regele Mihai I, la împlinirea vârstei de 95 de ani.

Sir George Iacobescu este singurul român care a primit vreodată titlul de "sir" pentru activităţile caritabile şi pentru cele din industria serviciilor financiare. Omul de afaceri a fost decorat de Casa Regală cu ordinul "Coroana României, în grad de comandor".

Sir George Iacobescu, om de afaceri: "Este o recunoaştere într-un fel şi în special în Anglia sunt foarte bucuros că a fost recunoscut un român. E o onoare fantastică.”

Tot la ceremonie a fost decorat cu ordinul de "Coroana României, în grad de Cavaler" şi producătorul filmului documentar "Războiul Regelui", care are la bază cel mai amplu interviu acordat de Rege unui jurnalist.

John Florescu, jurnalist, producătorul filmului documentar "Războiul Regelui": "Eu cred că este important ca generaţia nouă să fie conştientă de ce a făcut Regele Mihai şi curajul pe care l-a avut în Al Doilea Război Mondial."

Înainte de ceremonia de decorări, la castelul Pelişor a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie "Regele Mihai, o copilărie fericită".

Beatrice Todireanu, preşedinte Asociaţia "România Culturală": "Ne bucurăm de Regele Mihai când joacă prima partidă de şah, înotând în mare, plimbându-se cu tricicleta, cu bicicleta.”

Evenimentele dedicate aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai I continuă până pe 28 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri