Peste 100 de trenuri, anulate joi din cauza vremii

Data publicării:
trenuri

Peste 100 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, anunţă CFR Călători. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR care circulă zilnic în România, aproximativ 10% au fost anulate pentru a facilita accesul utilajelor și a echipelor de intervenții. Şi astăzi, circulația trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo nefavorabile.

„În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de joi. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa”, a precizat compania de stat.

Cea mai gravă situaţie estte pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.

Compania a programat, joi, cinci curse între Bucureşti şi Constanţa şi retur.

„Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren”, a precizat CFR Călători.

Pentru companie, proiritatea este de a asigura călătorilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe pe magistrale.

CFR Călători avertizează, totuşi, că unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri