Peste 200 de atleți din șapte țări au participat la maratonul organizat de Ziua Regalității

Data publicării:
mara

250 de pasionaţi ai atletismului au luat startul din faţa Palatului Elisabeta într-o cursă în jurul Parcului Herăstrău. Unii dintre concurenţi au venit şi cu „întăriri”.

„Suntem unici în România, cu căruciorul omologat pentru aşa ceva. Fetiţa are 3 ani şi e o mare bucurie să fim alături de Majestatea sa în această zi”, a spus unul dintre participanți.

Startul maratonului a fost dat în prezenţa Principelui Nicolae. El însuşi un pasionat al sportului, principele a lăsat să înţeleagă că la viitoare ediţie a competiţiei s-ar putea număra şi printre participanţi.

„Trebuie să mă pregătesc puţin”, a spus Principele Nicolae.

Oameni de toate vârstele s-au aliniat la start în Maratonul Regal. Unii au alergat într-un semi-maraton de 21 de kilometri, iar alţii într-o cursă pe o distanţă dublă.

„Majoritatea vin din dragoste pentru regalitate și pentru istoria noastră. Sunt oameni care au venit de la Paris special. Cel mai tânăr participant are 18 ani, iar cel mai în varsta e Gheorghe Moşion, care are 81 de ani. E la a treai editie, vine special de la Arad pentru acest maraton”, a spus Daniel Lixandru, organizator.

Concurenţi din șapte ţări s-au înscris la cea de-a treia ediţie a Maratonului Regal.

Şi nu este singurul eveniment organizat astăzi în Capitală de Ziua Regalităţii. La ora 11, familia regală a adus un omagiu regelui Carol I, în faţa Palatului Regal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri