Peste 400 de persoane au fost asistate medical în ultimele 24 de ore, în județele afectate de vreme rea

Data publicării:
12439508 1018278274901304 4715847404946239367 n

Foto: IGSU

În Constanța, noaptea trecută, doi paramedici SMURD şi un asistent medical SAJ Constanţa transportați de o şenilată a CNADNR au plecat din oraşul Băneasa spre localitatea Almalău unde, o femeie însărcinată la termen, în travaliu, a solicitat sprijinul unei ambulanţe pentru a fi transportată la spital. Aceasta a fost preluată în siguranţă de ambulanță şi transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească care se afla în Silistra-Bulgaria. Peste noapte, femeia a născut un băieţel perfect sănătos, aceştia rămânând sub supraveghere medicală la unitatea spitalicească.

În Buzău, mai multe echipaje de pompieri, cu o șenilată, două freze și o autospecială de transport personal și victime multiple au acționat pentru salvarea unui copil de un an și a unui adult în vârstă de 68 de ani din localitatea Amara, comuna Balta Albă. Salvatorii au intervenit în condiții de vânt puternic, strat gros de zăpadă și vizibilitate redusă. În tot acest timp, personalul din cadrul serviciului județean de ambulanță a acordat asistență medicală de specialitate, ameliorând starea pacienților. Tehnica de intervenție utilizată a fost dislocată de la alte inspectorate pentru situații de urgență, în urma măsurilor dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În Vrancea, pompierii din Focșani s-au deplasat cu o șenilată în comuna Tătăranu pentru preluarea unei fetițe în vârstă de 3 ani, cu stare febrilă. Misiunea s-a derulat în cooperare cu SAJ Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu şi SDN Focșani. Prin efortul concertat al structurilor angrenate s-a reușit predarea copilului, în mai puțin de o oră, la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Focșani.

Misiunile continuă și în această dimineață, o femeie din județul Bacău, de 55 de ani, cu diabet, este transportată la Spitalul Județean de Urgență.

Pompierii vrânceni, cu o șenilată, au intervenit alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru preluarea din satul Ciuşlea unei femei, în vârstă de 28 ani, însărcinată. După aproximativ 2 ore, femeia a ajuns în siguranță la Spital.

În Casimcea, județul Tulcea, are loc o misiune de salvare a unei gravide aflate în luna a noua. Pompierii tulceni acționează cu o autoutilitară 6x6 în sprijinul echipajului SAJ care a preluat gravida, azi noapte, în jurul orei 03.30. Întrucât porțiunea de drum este greu accesibilă, pentru preluarea femeii a fost trimisă o șenilată a secției drumurilor județene, aceasta fiind în drum spre spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri