Peste 600 de persoane din mai multe ţări au participat la Maratonul Braşovului

Data publicării:
maraton-1

Startul s-a dat în Piaţa Sfatului, la ora 08.00. Cei care s-au înscris la proba de cros au terminat primii. Au avut cea mai mică distanţă de parcurs - zece kilometri.

Florin Totalcă a luat locul întâi la proba de cros. A alergat cei 10 kilometri în 43 de minute. „Voiam sub 46 să fac şi mi-a ieşit. (Cursa a fost, n.r.) Grea, solicitantă”, spune el.

Iulia Găinaru, cea care a luat locul întâi la cros, fete, nu e prea mulţumită: „48 de minute, foarte slab. Mă simt foarte obosită. De-abia aseară, la 10.00 am ajuns acasă, după un drum de Germania, deci se simte”, spune ea.

Proba de maraton, de 38 de kilometri, i-a dus pe concurenţi până pe vârful Postăvaru. Limita a fost de opt ore, dar câştigătorul a avut nevoie de doar jumătate din acest timp, pentru a trece linia de finiş.

Ion Neagoe a luat locul întâi la maraton. „Am alergat destul de tare, cel puţin la vale, a fost zăpadă, a fost gheaţă, pârtiile erau bătute şi se schia, noi eram pe margine şi schiorii treceau pe lângă noi, chiar ne gândeam că, dacă aveam şi schiuri, ajungeam mai repede la vale”, a spus el.

Este al patrulea an de când se organizează un maraton în oraşul de sub Tâmpa.

Sunt concurenţi de peste tot din ţară, sunt şi din străinătate, din şase ţări, cinci din UE şi SUA”, spune Emanuel Dobrinoiu, organizator al evenimentului.

Taxa de participare a fost de 60 de lei pentru proba de cros şi de 90 de lei pentru maraton şi semimaraton. Premiile constau în bani, dar şi în echipament sportiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri