PIATRA NEAMȚ. Zece ani de dispută pentru supremație între clanurile Mararu și Mironescu

Data publicării:
1201istorie 20clanuri-43498

Daniel Păcurariu a mai fost cercetat în ţară în mai multe dosare de crimă şi jaf. A fost prins şi închis în Elveţia, dar a evadat. Este locotenentul lui Puiu Mironescu, liderul clanului rival fraţilor Mararu.

Mironescu a fost anchetat în 2010 pentru că ar fi comandat asasinarea lui Gheorghiță Mararu, într-o cafenea din oraş. După gratii a ajuns doar Cristian Chilat, zis Falău, cel care l-a executat pe Gheorghiţă Mararu. Mironescu a negat orice implicare, deși a recunoscut că e prieten cu Falău.

Falău a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor. Anul trecut a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, acolo unde a povestit ce s-a întâmplat pe 14 noiembrie 2010: „Mi s-a pus pata. Pata aia neagră. Nu cred că am cuvinte... ce s-a întâmplat atunci! Mi s-a pus pata aia neagră la ochi. Putea să-mi dea unul cu o rangă în cap, nu simţeam nimic. Dumnezeu să-l ierte! Cum să nu regret? Nici nu mă bucur! Nu mă bucur că l-am mierlit, cu toate că mi-e duşman! Că mi-a rupt oasele! Dar ştiţi de ce plâng? Plâng pentru fetiţa lui. Dacă-şi cerea iertare, nu se mai întâmpla. Oricum, pentru ce-am făcut, pedeapsa este prea aspră”.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu demisia şefului Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, vecin şi bun prieten cu fraţii Mararu.

Clanurile Mararu şi Mironescu se luptă pentru supremaţie în Piatra Neamţ de mai bine de un deceniu. În februarie 2006, Puiu Mironescu a fost împuşcat la intrarea în locuinţa sa. Două luni mai târziu, un imobil al familiei Mararu a ars din temelii. Patru maşini de lux ale aceleiaşi familii au fost incendiate de-a lungul anilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri