Pieţele bucureştene, bombe cu ceas. Comisarii ANPC au confiscat zeci de kilograme de carne expirată

Data publicării:
MEZELURI-Mediafax Foto-Alexandru Solomon

Treisprezece comercianţi au fost sancţionaţi, după doar o oră de controale. Din cauza temperaturilor mari, pericolul de a cumpăra produse expirate îi pândeşte şi pe clienţii magazinelor mari, mai spun inspectorii ANPC.

Într-un magazin de la Piaţa Sudului a fost găsită carne stricată. Angajatul, luat la întrebări, măcelar cu experienţă, dă din umeri. Lucrătorul tranşează carnea şi prepară produse pe care apoi le vinde.

În alt magazin, rafturile gem de produse ambalate necorespunzător şi chiar expirate.

Probleme au fost găsite şi la pescării: găleţi întregi de peşte, fără niciun fel de termen de valabilitate. Unii cumpărători, deja păţiţi, merg la piaţă doar pentru fructe şi legume.

32 de kilograme de carne au fost scoase de la vânzare, iar amenzile dispuse au depăşit 60.000 de lei. Sancţiuni au primit şi unele patiserii, unde reţetele produselor nu era afişate, iar cumpărătorii nu erau avertizaţi în legătură cu ingredientele care ar putea cauza alergii.

Produsele care prezintă orice caracteristică de a fi alterate sau cu suspiciune de a fi alterate ar trebui refuzate. Mă refer la un aspect necorespunzător la culoare, mă refer la un miros mai acru, la un aspect mai spongios de început de fermentare la brânzeturi”, spune Bogdan Cristian Nica, preşedintele ANPC.

Reprezentaţii ANPC le recomandă clienţilor să evite şi produsele ale căror ambalaje au defecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri