Pistă de biciclete în valuri

Data publicării:
pista biciclete

Orice plimbare cu bicicleta pe pista din Timişoara se transformă în sport extrem.

Dani Dobre, biciclist: „Dacă eşti dornic de senzaţii tari poţi să vii să te dai pe pista asta. Dacă vrei să te deplasezi rapid şi să ai o anumită fluenţă în deplasare mi se pare că e un pic cam denivelată şi îţi pune anumite probleme, trebuie să frânezi.

Vlad Ungar, reporter Digi24: „Deşi e semnalizată pe fiecare stâlp, pista e o adevărată provocare pentru bicicliști. Cei mai mulți dintre ei spun că vor merge în continuare tot pe carosabil.”

„Normal că mă încurcă, mă bălăngăne, e mai rău ca la sat. Pe partea asta circul foarte nașpa, mai bine mă duc pe stradă.”

***

„E cam denivelată și totuși cu un mountain bike e în regulă, dar cu o bicicletă de oraș sau o cursieră devine o problemă faptul că e atât de vălurită.”

Pista plină de obstacole este departe de ce şi-au dorit activiştii care au militat ani de zile pentru un oraş verde.

Romina Faur, Verde pentru Biciclete: „E prost denumită pistă pentru că nu corespunde mersului pe două roți, nu e practicabilă.”

Autorităţile au o explicaţie. Rezidenţii care nu au biciclete ci maşini trebuie să iasă cu ele din curte.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei: „Aceasta a fost formula de proiectare, constructorul nu a greșit în execuția pistei, altă soluție nu avem în acea zonă.”

Reabilitarea străzii pe care se află pista a costat aproximativ 6 milioane de lei, bani din bugetul local. Contactaţi de reporterii Digi24, reprezentanţii firmei proiectante nu au vrut să facă niciun comentariu legat de pista cu valuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri