Piste pentru biciclete, cu obstacole. Autorități mulțumite

Data publicării:
piste biciclete

Odată ieşiţi din casă, bicicliştii din Suceava se pregătesc pentru o cursă cu obstacole. Traseul trasat de Primărie pe o distanţă de 10 kilometri, deşi pare a fi o glumă proastă, este cât se poate de real.

În drumul marcat pentru ei, bicicliştii trebuie să evite stâlpi de iluminat şi să ocolească staţiile de autobuz pentru a nu da peste oameni. Lucrarea a fost făcută în urmă cu câteva zile pentru a încuraja mersul pe două roţi.

În aceste condiţii, mulţi biciclişti aleg sa se abată de la traseul marcat şi să circule printre pietonii de pe trotuar. Alţii, mai curajoşi, se aventurează în traficul rutier.

Primarul din Suceava consideră că problema este alta.

Nu e o problemă să meargă cu bicicletele, problema este alta, de mentalitate în rândul pietonilor. Ar trebui să lase acea bandă liberă pentru biciclete. Eu zic că sunt condiţii cât de cât normale să se poată circula cu bicicletele”, a declarat Ioan Lungu, primarul municipiului Suceava.

Trasarea pistelor de biciclete face parte dintr-un proiect prin care bulevardul principal din Suceava a fost modernizat cu bani veniţi de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri