VIDEO. Un șofer polonez a murit după ce a pierdut controlul autocarului și a intrat într-o casă, în Maramureș. 7 oameni sunt răniți

Data actualizării: Data publicării:
Autocar intrat într-o casă.
Plan Roşu activat după ce un autocar scăpat de sub control a intrat în gardul unei case, în Maramureș.

Un accident rutier grav a avut loc marţi după-amiază pe DN 18, în zona comunei Moisei, unde un autocar a fost scăpat de sub control și a intrat într-o casă. Șoferul a murit la spitalul din Borșa, unitate spitalicească unde au fost duse și alte șapte persoane rănite. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 19:40 - Şoferul autocarului a decedat, a informat marţi purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

Conform aceleiaşi surse, primele manevre de resuscitare a şoferului autocarului implicat în accident până la sosirea echipelor medicale au fost acordate de Gabriel Timiş de la Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, împreună cu 3 elevi subofiţeri aflaţi în prima zi de practică.

„Colegii treceau prin zonă şi se aflau în timpul liber”, a spus Cornel Băbuţ.

ACTUALIZARE 17:50 - Un număr de opt cetăţeni polonezi - şapte turişti şi şoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 18, din comuna Moisei, au fost spitalizaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Borşa, a informat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Opt persoane au fost transportate la spital. Restul persoanelor implicate în eveniment au fost preluate de un autocar, pus la dispoziţie de autorităţile locale, urmând a fi cazate la o pensiune din zonă”, a precizat IGSU.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, şoferul polonez al autocarului a necesitat resuscitare, fiind găsit de către echipajele de intervenţie ajunse la faţa locului în stare de inconştienţă. Reprezentantul ISU Maramureş a precizat că în autocar se aflau în total 51 de cetăţeni polonezi.


Știrea inițială:

„În urma impactului, mai multe persoane sunt investigate medical la faţa locului, nu se cunoaşte momentan numărul exact al acestora. Din acest motiv, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, menţionează sursa citată de Agerpres.

Potrivit primelor informații, sunt șase victime, dintre care o persoană în stop cardio-respirator, trei persoane transportate la CPU Borșa și două persoane primesc îngrijiri medicale la locul evenimentului. Ceilalți pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a precizat că în autocarul respectiv se aflau turişti polonezi. Conform acesteia, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv un elicopter.

„Forţele de intervenţie s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje cu paramedici, un echipaj de terapie intensivă mobilă (TIM), o autospecială de transport victime multiple, patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi un elicopter”, a menţionat reprezentantul ISU Maramureş.

Circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijare de către poliţişti, se mai precizează în informarea transmisă de către Centrul Infotrafic.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri