Explozie la o secţie de încărcat butelii: 7 persoane au suferit arsuri grave

Data actualizării: Data publicării:
explozie Stei plan rosu 040219

O explozie s-a produs, luni seară, la o secţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, judeţul Bihor, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Zece persoane au suferit arsuri, arătau primele informaţii, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Ulterior, IGSU a transmis că şapte din cei zece muncitori au arsuri: patru la nivelul căilor aeriene și trei la nivelul feței și al membrelor.

ACTUALIZARE 07:15 -  4 dintre răniţi sunt în stare mai gravă, dar nu a fost nevoie de transferul acestora la Bucureşti.

Inspectoratul judeţean de muncă şi Poliţia fac anchete, pentru a stabili cauzele producerii exploziei şi cine este de vină.


ACTUALIZARE ORA 0:10 Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, a declarat la Digi24 că echipajele medicale acordă asistența medicală de urgență pentru patru persoane care au suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, intubându-le preventiv. Aceste persoane sunt în stare de conștiență. Alte trei victime prezintă arsuri de gradul I și II la nivelul feței și al membrelor. Cele șapte persoane rănite vor fi transportate către UPU al Spitalului Clinic Județean Oradea. Deocamdată sunt asistate medicale la fața locului. 

În momentul producerii exploziei, la locul de muncă se aflau zece angajați, iar șapte dintre aceștia au fost răniți.

Explozia a fost urmată de un incendiu, care însă a fost localizat și lichidat repede. În momentul de față nu există niciun pericol, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Cei șapte muncitori sunt cu arsuri la nivelul membrelor și la nivelul feței, a declarat la Digi24 coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „Au fost trimise mai multe echipaje SMURD și de la Ambulanță, două mașini de multiple victime, una de la Bihor și una de la Arad și așteptăm acum triajul și date suplimentare despre starea lor, ca să fie clar unde îi ducem. În primă fază, probabil vor fi duși la Spitalul Județean de Urgență Oradea și de acolo, după un triaj secundar și după ce sunt stabilizați, o să se decidă către ce spitale îi transferăm. Bineînțeles, acest lucru depinde de gradul lor de arsuri, de suprafață și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.


Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), primele informaţii arătau că 10 persoane ar fi suferit arsuri corporale de gradele I şi II.

„La acest moment, se evaluează persoanele surprinse. Şapte dintre cele 10 persoane (salariaţi aflaţi în tura de serviciu) sunt afectate de acest incident (prezintă arsuri)”, arată IGSU.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în judeţ a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Salvatorii intervin cu 5 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. În sprijinul militarilor, la locul intervenţiei s-au deplasat şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, potrivit News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri