Foto Accident între două autocare în care se aflau 84 de copii, în județul Sibiu. 33 de minori şi un adult au fost transportați la spital

Data actualizării: Data publicării:
echipaje isu la locul unui accident
Plan Roșu de intervenție, activat în Sibiu: Accident între două autocare în care se aflau 90 de copii.

Autorităţile din judeţul Sibiu au activat, miercuri seară, Planul Roşu de intervenţie în urma unui accident rutier între două autocare produs pe DN 1, la Hula Bradului. În evenimentul rutier au fost implicate 90 de persoane -  doi șoferi, patru profesori și 84 de elevi cu vârste între 15 şi 18 ani. 

Plan Roșu de intervenție, activat în Sibiu: Accident între două autocare în care se aflau aproape 90 de copii. Foto: IPJ Sibiu
Plan Roșu de intervenție, activat în Sibiu: Accident între două autocare în care se aflau aproape 90 de copii. Foto: IPJ Sibiu

ACTUALIZARE 23:00 - Potrivit ISU Sibiu, Planul Roşu a fost dezactivat la ora 22:32. Bilanţul final arată că în accident au fost implicaţi 86 de minori şi 7 adulţi.

„La spital au fost transportaţi 33 de minori şi un adult cu traumatisme minore şi diferite contuzii, toate persoanele fiind conştiente şi cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital”, a arătat ISU.

ACTUALIZARE 22:20 - Până la această oră, 10 copii au fost transportaţi la spital de către echipajele SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, conştienţi şi cooperanţi”, a anunţat IGSU.

ACTUALIZARE 21:50 - „Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate sunt conştiente şi cooperante. Trei persoane sunt transportate la spital, este vorba de două persoane în vârstă de 15 ani şi una în vârstă de 17 ani. Acuză dureri cervicale, sunt conştienţi şi cooperanţi. Aceştia vor fi transportaţi la CPU Luther”, a transmis ISU Sibiu.

Potrivit IGSU, în cele două autocare se aflau 90 de persoane - doi şoferi, patru profesori şi 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani. Până la momentul actual au fost îngrijiţi medical 34 de copii (atac de panică şi diverse traumatisme).

ACTUALIZARE 21:35 - Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu a transmis că a trimis de urgenţă toate echipajele disponibile în acest moment. Echipajele sosite acordă asistenţă copiilor din cele două autocare şi se pare că în jur de 25-30 de copii vor fi transportaţi la spital, a informat SAJ Sibiu.

Echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe SAJ.

ACTUALIZARE 21:25 - Toți pasagerii s-au autoevacuat, iar 34 de persoane primesc îngrijiri medicale. Nu sunt persoane încarcerate, nici persoane grav rănite.


Știrea inițială:

În cele două mijloace de transport se aflau aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani.

La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1, localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, județul Sibiu, s-a produs o coliziune față-spate între 2 autocare, în care se aflau școlari și profesori de liceu, în total fiind aproximativ 90 de persoane”, transmite Poliția.

„Din primele informații nu au rezultat victime, însă mai multe ambulanțe și echipaje ale autorităților s-au deplasat la fața locului, pentru investigațiile necesare ce se impun. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției, valorile de trafic fiind în creștere”, mai precizează sursa citată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri