Planorul dispărut. Un martor spune că a auzit o bubuitură pe Valea Cheii

Data publicării:
cautari

În timpul căutarilor, echipele de salvare au primit ajutor şi din partea unei femei care este pilot şi prietenă a bărbatului dispărut.

Fernanda Jurcă, pilot: „Să zic că a intrat într-o zonă din asta descendentă puternică şi cumva nu a mai reuşit să iasă. Zbura pentru prima dată cu 21 de metri, zbura pentru prima dată cu apă, nici asta nu e dificil că are experienţă foarte mare, dar putea să intre într-o evoluţie necontrolată.”

La căutări participă şi trei drone performante, coordonate dintr-un centru de comandă. Una din ele a fost ridicată în apropierea cascadei Tamina, alta în zona Vama Buzăului şi una în Masivului Postăvarul.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: „De exemplu, pe o zonă de 50 de km pătraţi ea în două ore poate să ne trimită vreo 3.000 de poze cu rezoluţie mare.”

Autorităţile spun că orice indiciu va fi verificat cu ajutorul echipelor de intervenţie de la sol şi al celor cinci aeronave, două elicoptere şi mai multe avioane mici.

100 de pompieri, jandarmi, poliţişti, salvamontişti şi voluntari caută şi în zone din Munţii Leaota, pe Valea Cheii şi în zona Rucăr.

Sever Voroven-Rucar, martor: „Joi, pe la 12 eram cu nepoțica în brațe. Aveam o cabană aici pe Valea Cheii și a trecut aeroplanul pe deasupra mea de vreo trei-patru ori și pe la 2:30 am auzit o bubuitură aici în partea asta.”

La căutările din Argeş participă şi reprezentanţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Dolj şi Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri