PLĂNUIA UN MASACRU ÎNTR-O ȘCOALĂ. O elevă de 16 ani a fost arestată în Arizona

Data publicării:
masacru 20connecticut-39856

Tânăra a fost arestată la domiciliu, în Mesa, la periferia capitalei statului, Phoenix. Ea plănuia să comită un atac în incinta instituţiei Red Mountain, se arată într-un comunicat transmis de autorităţile comitatului Maricopa.

Poliţia a intervenit după descoperirea unui mesaj postat de adolescentă pe canalul YouTube al unei comunităţi de transsexuali din Toronto, în Canada. „Plănuiesc să fac mult rău... să ucid... să asasinez oameni din colegiul meu”, a anunțat ea.

„Lucrez la liceu ca asistentă de profesor. De aceea, nimeni nu va putea să descopere că intenţionez să arunc şcoala în aer", adaugă ea.

Proprietarul canalului canadian a contactat poliţia din Toronto care, la rândul său, a informat poliţia din Maricopa, în noaptea de miercuri spre joi, se precizează în comunicat. Trei ore mai târziu, autorităţile au identificat-o pe fată, care a mărturisit, ulterior, în timpul unui interogatoriu la domiciliul ei, că se află la originea mesajului.

În comentariul ei, adolescenta preciza totodată că a planificat acest atac înainte de masacrul de la Şcoala Elementară Sandy Hook din statul Connecticut. Acest atac, soldat cu moartea a 26 de persoane, între care 20 de copii, a avut un puternic impact emoţional în ţară, relansând dezbaterea privind reglementarea regimului armelor de foc în Statele Unite.

Adolescenta avea probleme psihiatrice

Liceana le-a spus anchetatorilor că intenţiona să „taie cablurile maşinilor de securitate” - mici vehicule electrice care circulă în campus - pentru a reduce rapiditatea reacţiei după explozia pe care plănuia să o producă, iar ulterior să deschidă focul asupra victimelor sale, de cealaltă parte a gardului liceului, se precizează în comunicat.

Poliţia a găsit trei arme la domiciliul părinţilor tinerei. Ei au declarat că fiica lor are antecedente psihiatrice şi au recunoscut că aceasta îi întrebase, în ultima perioadă, unde se află pistoalele.

Autorul atacului din Newtown se pare că, la rândul său, avea probleme psihice.Adam Lanza, un tânăr de 20 de ani, era retras şi cu un comportament imprevizibil. Cât timp a fost elev nu şi-a făcut prieteni şi abia dacă schimba o vorbă cu colegii de clasă, spun profesorii. De altfel, mama sa l-a retras din sistemul public de învăţământ, pentru că era nemulţumită de programa şcolară.

Anchetatorii nu au stabilit încă motivele masacrului. Ei încearcă acum să afle dacă nu cumva patru dintre copiii ucişi au fost ţinte exacte ale criminalului, iar restul, oricât sună de sinistru, doar victime colaterale. Cei patru elevi locuiau foarte aproape de casa asasinului, mai mult, familia unuia dintre băieţii ucişi era vecină cu familia atacatorului. Anchetatorii sunt tot mai siguri că toată nebunia a plecat de la obsesia mamei lui Adam Lanza pentru arme şi sfârşitul lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri