Planuri turistice pentru lacurile Floreasca şi Tei din Bucureşti: vaporaşe, bărci, plaje, piscine. Costul: 20 milioane euro

Data publicării:
1802 20lacuriparcuri-50221

Amenajarea circuitului turistic ar începe de la Lacul Herăstrău, ar trece apoi prin lacurile Bordei şi Floreasca, iar punctul terminus este plănuit a fi Lacul Tei.

Lacurile trebuie curăţate, malurile refăcute în totalitate. În plan sunt 12 debarcadere şi şase porturi, iar între ele ar fi amenajate spaţii pentru pescuit. Proiectul prevede şi construcţia a trei piscine: două pe malul Lacului Floreasca şi încă una pe malul Lacului Tei. Pentru concerte şi spectacole, ar fi amenajate două amfiteatre şi o scenă plutitoare.

Aici vor fi organizate evenimente culturale pe perioada weekendului, pentru atragerea turiştilor din ţară şi a celor care vor veni pentru turismul de tip city break”, a declarat pentru Digi24 Ileana Person, director executiv pentru Proiecte şi Finanţări externe din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Nici amatorii de plimbări cu bicicleta nu au fost uitaţi: pe marginea lacurilor ar urma să fie amenajate piste în lungime de peste patru kilometri.

Pentru toate este însă nevoie de bani: după calculele Primăriei Capitalei, este vorba de suma de 88 de milioane de lei. O parte, 23 de milioane de lei, ar proveni din fonduri europene nerambursabile. Dacă proiectul va deveni realitate, edilii bucureşteni speră că 1 milion de turişti vor vizita Capitala atunci, un număr dublu faţă de prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri