Platformă online de șase milioane de lei pentru locuitorii de la sate

Data publicării:
registru agricol

Funcţionarii se simt copleşiţi de sarcina registrului agricol online în care trebuie introduse date despre terenuri, situaţia taxelor şi a impozitelor şi hotărâri de consiliu local. Doamna din imagini (vezi video) a reușit să completeze datele doar pentru 50 din cele 4.000 de familii din comuna Costuleni judeţul Iaşi. Dar nu trebuie să fie complexată. Nicio primărie din județul Iaşi nu a reușit să introducă toate informațiile în registrul agricol online.

Angela Asofiei, angajat al primăriei Costuleni: „Este, din punctul meu de vedere, cam stufos, ca să introduci niște date trebuie să intri în mai multe ferestre.”

E drept, nici cunoştinţele funcţionarilor în ale IT-ului nu sunt prea vaste.

Dumitru Harabagiu, primarul comunei Costuleni: „Au fost la niște cursuri , dar acele cursuri de 2-3 ore să mergi la Consiliul Județean să faci informatică, nu faci.”

Pe de altă parte nici nu prea îi trage inima să lucreze când ştiu că fac muncă în zadar. Din 800 de mii de locuitori din judeţul Iaşi, doar 133 de mii ar putea beneficia de registrul agricol online: trăiesc la ţară şi au internet. Restul sunt sinceri...

„Nu mă pricep la internet, sunt bătrână, nu țin minte.”

Consiliul Județean Iaşi care a gândit ajutorul pentru săteni nu poate renunţa la registrul agricol online: a luat bani şi de la Uniunea Europeană pentru el şi una dintre condiţii este să îl păstreze funcţional cel puţin doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri