Ploi, vânt şi vreme rea în România. Sunt afectate judeţe din Moldova, din sud-estul țării, dar și Capitala

Data publicării:
inundatii-4

 

În Vaslui, codul portocaliu de inundații a fost prelungit până la ora 18.00.

Pentru mai bine de 24 de ore, în localităţi din trei judeţe şi la Bucureşti a plouat fără întrerupere. Constanţa, Călăraşi, Ilfov şi Capitala s-au află sub incidenţa avertizării cod galben de ploi până luni dimineaţă, iar între timp au fost inundate zeci de case şi drumuri. 

În Bucureşti a plouat aproape o zi, în continuu. În anumite zone, canalizarea nu a făcut faţă cantităţii mari de apă, aşa că au apărut inundaţiile. Circulaţia rutieră a fost blocată pe anumite artere, sau îngreunată, fiind necesară intervenţia celor de la Apa Nova şi a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti pentru ca apa adunată pe carosabil să fie evacuată.

Pe Calea Văcăreşti, între Bulevardul Tineretului şi Piaţa Sudului, circulaţia a fost blocată şase ore, până când angajaţii Apa Nova au reuşit să desfunde canalele de scurgere. Apa, care depăşea 50 cm adâncime, a intrat şi pe Bulevardul Metalurgiei, unde miezul nopţii i-a găsit pe angajaţii regiei în plină activitate. Operaţiunea de înlăturare a apei care inundase şoseaua a decurs anevoios la intersecţia Străzii Brumărescu Dumitru cu Bulevardul Metalurgiei. Acolo, din cauza canalizării inexistente, muncitorii au fost nevoiţi să încarce apa de ploaie în patru cisterne.

 

Iaşi

În judeţul moldovean, imaginea lăsată în urmă de vremea violentă include apă la un metru înălţime, maşini abandonate în mijlocul străzii şi gospodării întregi inundate. Precipitaţiile căzute în ultimele ore au inundat mai multe artere din oraşul Iaşi după ce reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă, iar într-o comună din apropiere, a fost necesară intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din casele oamenilor.

Citiți și: IAȘI. O localnică dintr-un cartier inundat a dialogat, prin intermediul Digi24, cu reprezentanții ISU

BACĂU. Localnicii din satul Magla, evacuați cu bărcile

Pe Valea Prahovei, în schimb, localnicii şi turiştii au avut probleme cu vântul puternic şi temperaturile scăzute pentru această perioadă i-au obligat pe mulţi să stea acasă, în pensiuni sau la hotel. În Sinaia şi Buşteni, telecabinele şi telegondolele au fost oprite.

 
Constanţa

Constanţa, Călăraşi, Ilfov şi Capitala se află sub incidenţa avertizării cod galben de ploi până luni dimineaţă. În 24 de ore, precipitaţiile au făcut ravagii în mai multe localităţi. Două familii din Cernavodă au fost evacuate după ce apa le-a intrat în case, în urma ploilor abundente. În zonă au căzut duminică 96 de litri de apă pe metrul pătrat în decurs de două ore şi jumătate. De asemenea, drumul care leagă localităţile Cernavodă şi Anghel Saligny a fost blocat timp de mai bine de o oră. 60 de pompieri şi două motopompe de mari dimensiuni au acţionat în zonă.

Probleme sunt şi în Medgidia, unde mai multe străzi au fost inundate, iar altele distruse din cauza aluviunilor. Comunele Ştefan cel Mare şi Făclia au fost inundate aproape în întregime.

Ploile abundente au creat probleme şi pe litoral, unde străzile din staţiunea Neptun au devenit aproape impracticabile, iar terasele au fost inundate.

Ilfov

În localitatea Vidra din judeţul Ilfov, apa a intrat în mai multe gospodării, iar oamenii şi-au pus saci plini cu nisip în dreptul uşii.

Călăraşi

În judeţul Călăraşi, mai multe case din localitatea Budeşti au fost inundate. Aici a plouat fără încetare din noaptea de sâmbătă spre duminică.

 
Tulcea

Ploaia a dat peste cap şi câteva localităţi din judeţul Tulcea. În câteva ore, precipitaţiile abundente au blocat circulaţia pe principalele artere, iar apa a intrat în gospodăriile oamenilor. Pompierii au intervenit cu motopompe să remedieze situaţia în zonele afectate. În reşedinţa de judeţ, ploaia a inundat scări de bloc, magazine şi chiar şi maşini parcate pe marginea străzilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri