Plouă în primăria din Craiova

Data publicării:
craiova

Sediul central al Primăriei din Craiova este o clădire istorică ce nu a fost reabilitată niciodată până acum. Are mai bine de un secol şi a fost construită după planurile arhitectului Ion Mincu. Aici a funcţionat o bancă la începutul secolului trecut, însă, odată cu venirea comuniştilor la putere, imobilul a fost transformat în primărie. Clădirea a ajuns într-o stare jalnică.

În birourile de la etaj plouă. Pereţii au crăpat, tavanele de pe holurile instituţiei stau să cadă. Şi asta nu este singura problemă.

„Instalaţia electrică în Primăria Municipiului Craiova este foarte deficitară. În urmă cu doi ani, de Crăciun, era să se transforme primăria în bradul de Crăciun al oraşului pentru că a luat foc, noroc că am avut paza asigurată şi au putut imediat să remedieze", spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul din Craiova.

Deplorabil arată şi fostul hotel Palace, cel în care funcţionează alte birouri ale Primăriei, dar şi Colegiul Carol I, clădirea principală în care îşi ţine spectacolele Teatrul de operă şi operetă.

Cai ornamentali de 7.500 de euro bucata în centrul Craiovei. Olguţa Vasilescu: Panseluţele mi s-au părut anoste

Luna viitoare ar fi trebuit să se organizeze licitaţia pentru execuţia lucrărilor, dar deja au apărut probleme.

Din păcate, pe fonduri europene suma maximă pentru finanţare pentru un proiect este de cinci milioane de euro, ceea ce pe noi ne încurcă destul de mult”, spune Lia Olguţa Vasilescu.

Asta înseamnă că, pentru cele trei clădiri, autorităţile locale vor primi 15 milioane de euro. Cum fondurile europene reprezintă doar jumătate din finanţare, restul de 15 milioane de euro trebuie suportat din bugetul local, iar aceste sume nu există deocamdată.

A doua problemă e legată de repartizarea funcţionarilor din primărie pe durata lucrărilor. Cei 400 de angajaţi ai Primăriei Craiova şi-ar putea desfăşura activitatea în blocul S 200, numai că interiorul clădirii este în construcţie şi ar putea fi gata în opt luni.

Proiectul de modernizare a clădirilor ar trebui încheiat în trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri