Plouă în satele inundate

Data publicării:
motopompa evacuare apa inundatii

Plouă din nou în judeţul Galaţi, exact în zonele afectate de inundaţii în ultimele zile. Autorităţile au reuşit totuşi să deschidă Drumul Național 25, care leagă Tecuciul de Galați, însă cu restricţie de viteză şi de tonaj. Între timp, sinistraţii din localitățile afectate deja de inundații se tem că apa le-ar putea intra din nou în case, pentru că plouă neîncetat de duminică dimineaţă. 13 motopompe vor fi aduse mâine, pentru decolmatarea fântânilor iar Crucea Roşie a trimis 900 de saci de dormit. Peste 4.000 de pompieri rămân mobilizaţi în zonă.

Pompierii au intervenit, din nou, cu două motopompe de mare capacitate pentru a scoate apa de pe DN 25.

Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați: „Până la acest moment s-a tras o cantitate importantă de apă, sperăm să se circule cu o restricție de tonaj, cel mai probabil de 7,5 tone.”

Am înțeles că vine un alt cod, unde vom pleca nu știm, avem copii la școală, în loc să întreținem copiii stăm să ne facem casa din nou”, spune unul dintre cei afectaţi de inundaţiile de acum câteva zile.

Nu ne întreabă nimeni nimic, s-a anunțat ploi și nimeni nu ia nicio măsură”, se plânge un altul.

Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi: „Plouă de azi noapte, de la 4 dimineața, încontinuu. Mulți oameni au lucrurile luate deja de ape. Dacă va contiuan să plouă așa, nu știu ce va fi.”

Şcolile din comunele Pechea, Slobozia Conachi și Cuza Vodă sunt închise iar atoritățile spun, că dacă nu se oprește ploaia, cursurile nu se vor relua nici săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri