Sari la conținut

Poarta Albă: Încă un gardian mort. A fost găsit carbonizat

Un nou caz de sinucidere a fost înregistrat în cursul zilei de vineri în rândul personalului de pază și siguranță de la Penitenciarul Poarta Albă, de această dată fiind vorba despre un subofițer care lucra în sistem de peste 20 de ani.

puscarie2

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de maximă siguranță Poarta Albă, subcomisarul Gabriel Botezan, acesta este cel de-al doilea caz în decursul unei luni în care un cadru al penitenciarului este găsit mort.

Potrivit anchetatorilor, o maşină distrusă în urma unui incendiu a fost descoperită vineri seară la ieşirea din localitatea Medgidia, iar în interior se afla o persoană decedată. Oamenii legii au stabilit că bărbatul care se afla în autoturism avea 48 de ani şi lucra ca agent la Penitenciarul Poarta Albă. Cu câteva ore înainte de această descoperire, fata bărbatului respectiv postase un anunţ pe pagina de Facebook în care cerea ajutor pentru găsirea sa în condiţiile în care acesta nu ajunsese acasă, şi nici nu putea fi contactat telefonic.

Una dintre variantele anchetatorilor este că bărbatul a mers cu maşina sa într-un loc retras în apropiere de Medgidia, a dat foc autoturismului, după care s-a urcat în maşină.

„Nu pot să spun nimic mai mult decât că suntem consternați, colegul nostru, subofițer, lucra din anii 90 în Penitenciarul Poarta Alba, avea familie, copii, nu înțeleg ce se întâmplă, tot colectivul din penitenciar este marcat de tragicul eveniment și suntem extrem de îndurerați. Am înțeles că a fost găsit într-o locuință, undeva pe la marginea orașului Medgidia, el locuind în acel municipiu cu familia. Din nou, așteptăm să vedem ce concluzii va trage ancheta criminalistică, a declarat Gabriel Botezan.

Pe 10 martie un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit spânzurat joi seară în locuința sa din Constanța, descoperirea fiind făcută de soție.