Polițele RCA se scumpesc cu 10-15%

Data publicării:
2401 20rca-45467

Preţurile poliţelor RCA ieftine vor creşte cel mai mult, spun specialiştii.

Potrivit noului act normativ, asiguratorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o probabilitate de aproape sută la sută, primele estimate pe următoarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente şi marja de profit a asiguratorului. Experţii în domeniu spun că majorările de preţuri nu se vor face brusc, ci în etape, în următoarea jumătate de an. Noul act normativ nu aduce însă numai scumpiri.

Ar trebui să ne aşteptăm la timpi mai scurţi de despăgubire, la un tratament mai bun al clienţilor, atunci când ajung să primească o despăgubire de la un asigurator RCA şi la mai puţine reclamaţii.

Potrivit specialiştilor, cele mai mari creşteri de preţuri le vor resimţi şoferii tineri cu vârste de până în 25 de ani. Asiguratorii promit că, după scumpirile din primele şase luni, nu vor mai creşte preţurile.

Experții ne liniştesc pentru că nu toţi asiguratorii vor majora preţurile, spun ei. Asta pentru că deja vorbim de diferențe de preț foarte mari între companiile care oferă astfel de polițe. Foarte mulți șoferi vor alege să-și încheie polițele pe o durată de 12 luni, pentru a evita eventuale creșteri de prețuri, pe viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri