Poliţia din Lugoj a arestat bradul de Crăciun. Pomul a traversat oraşul fără avize

Data actualizării: Data publicării:
brad lugoj
Bradul de Crăciun din Lugoj

 Bradul de Crăciun din Lugoj va prinde totuşi Crăciunul. După ce copacul de câţiva metri lungime a fost târât pe străzile din oraş, iar mai apoi confiscat de poliţişti, autorităţile au decis să-l pună pe foc. Nici aşa nu a mers pentru că nu au avut un loc unde să-l depoziteze. Aşa că pădurarii l-au redat primăriei sub formă de donaţie pentru a-l împodobi de sărbători.

O adevărată harababură în Lugoj pentru un brad de Crăciun.

Arborele de 70 de ani a fost tăiat din curtea unui centru de plasament şi ar fi trebuit ornat de sărbători. Pentru a-l duce în centrul oraşului, angajaţii primăriei au târât bradul pe străzi şi au zgâriat mai multe maşini parcate. Pentru că nu aveau toate autorizaţiile, poliţiştii au confiscat pomul.

Francisc Boldea - primarul Lugojului: „Sunt şapte aprobări aici, nu am știut că ne trebuie și aviz de expediere pe lângă cele şapte, ne trebuie a opta hârtie. Bradul până la urmă a ajuns din nou la Ocolul Silvic, Ocolul Silvic ni l-a donat nouă pe baza procesului de donație."

Reprezentanţii centrului de plasament ar fi trebuit să solicite aviz de însoţire de la Ocolul Silvic.

Mircea Ungureanu - șeful Ocolului Silvic Lugoj: „Primarul s-a grăbit puțin. Nu a solicitat aviz de însoțire a materialului lemnos. Atunci polițiștii s-au sesizat, le-au făcut proces verbal de contravenție, le-au confiscat duglasul și l-au predat la noi, la ocol. Noi nu avem unde să-l depozităm. Atunci noi l-am predat la primărie."

Locuitorii se amuză pe seama întâmplării:

„Caraghios, puțin cam caraghios și am înțeles că acum a fost și confiscat. Interesant, suntem în Caragiale cumva?”

„Brăduțul este nevinovat. A fost luat de undeva, adus undeva tot în oraș."

„Bradul trebuia adus aici, era și normal, acuma cum... lumea e foarte rea, asta este adevărul."

Firma angajată de primărie să transporte bradul va plăti toate despăgubirile şoferilor care au maşinile avariate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri